julmys i mitt rum

 
Adventspysslat lite i rummet under dagen. Tagit in lite natur i rummet och tagit fram jultextilerna, oså stjärnan såklart! Så himla mysigt med massa ljus överallt nu! Bara lite tomtar som saknas, men det är ju inte december ännu haha. 
 
Nu är jag och Wille precis hemkomna från bion och satt oss framför så mycket bättre. Vi var och såg mig äger ingen, var tvungen att se den då jag läste boken i sommras. Blev inte besviken, så bra film dom hade verkligen fångat varenda detalj. Dock saknade jag slutet som inte var med i filmen... 

Pizza lunch

 
Wille och jag gjorde en super god pizza till lunch nyss, båda tyckte den var jätte god! Vi gjorde bara en snabb pizzadeg som vi hittade recpetet till här http://www.receptcentralen.se/snabbt-och-enkelt/snabb-pizzadeg/. På med tomatsås, så valde vi självklart vår egna topping, vi hada bara på grillad kyckling och paprika sen babyspenat man tager vad man haver... Oså ost såklart. Sen till åt vi även vitlökssås med persilja i. Så gott och enkelt! 
 

Pyssel: Gör din egen julkrans

Denna morgon har jag spenderat med lite julpyssel, att binda min egna julkrans att pryda dörren med. Tänkte dela med mig med lite tips om hur jag gjorde min julkrans:
 
1. Börja med att skaffa fram allt ni behöver, jag använde mig utav kvistar, grankvistar, verktyg, kottar, ståltråd, tygband också tråd. Det bästa med allt detta är att det är gratis och man bara kan gå ut i skogen och plocka lite. 
2. Börja med att göra en bas som du sedan kan binda ut efter, jag gjorde min utav kvistar och en tjockare ståltråd.
3. Sedan tar du och läggen grankvistar runt om basen som du sedan fäster genom att vira runt en lite tunnare ståltråd. Tips här: Andvänd handskar. 
4. Nu binder du ihop den till en rund form. 
5. Och nu kommer de roligaste stegen, att "pimpa den". Här får man självklart välja själv vad som ska pryda sin krans utifrån vad man tycker är snyggt men jag började med att trä ett vitt tygband runt och över det ett tunnare grått snöre. 
6. Sedan gjorde jag en rosett i toppen av kransen av det vita bandet och fäste även lite kottar här och var. Tips på man mer kan pynta den med: Silverstjärnor
7. Och slutligen så knöt jag en dubbelsidig tråd för att hänga upp den i dörren med. 
8. Slutligen så hängde jag upp den på dörren. Blev riktigt nöjd med min första julkrans! 
 
Nu ska jag fortsätta med julpysslet. Julstäda och dekorera rummet.